• A+
 • A
 • A-
 • Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο.

  Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.Περισσότερες πληροφορίες: εδώ.

  Η Infoscope Hellas εξειδικεύεται στις ιστοσελίδες φιλικές σε άτομα με αναπηρία: Κατασκευάζουμε προσβάσιμες ιστοσελίδες και προσαρμόζουμε υπάρχουσες, σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0.

  Δείτε τον οδηγό χρήσης:

  A+ A A-

  Αυξομειώστε το μέγεθος της γραμματοσειράς.

  Αλλάξτε την αντίθεση της σελίδας: Άσπρο φόντο με μαύρα γράμματα.

  Αλλάξτε την αντίθεση της σελίδας: Μαύρο φόντο με άσπρα γράμματα.

  Αλλάξτε την αντίθεση της σελίδας: Μπλε φόντο με κίτρινα γράμματα.

  Επιστροφή στα αρχικά χρώματα της σελίδας.

 • Πιέστε "Αναπαραγωγή" και στη συνέχεια κάνετε κλικ πάνω στο κείμενο που θέλετε να ακούσετε.

  Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο από τα πλήκτρα συντόμευσης.

  Ο ιστότοπος διαθέτει μπάρα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία. Για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση πιέστε το κουμπί ή "Ctrl+Shift+1". Να μην ειδοποιηθώ ξανά

  Ακτή Νηρέως - Διαμονή Εύβοια - Διαμονή κοντά στο Αλιβέρι

  Mainmenu toggle

  Ακτή Νηρέως

  Villa ChristineΑκτή Νηρέως
  favicon

  Στην αρχαιότητα, φέρεται να λατρευόταν εδώ ο Νηρέας, θαλάσσια θεότητα, προγενέστερη του Ποσειδώνα. Ήταν αυτός που είπε στον Πάρη της καταστρεπτικές συνέπειες που θα είχε η αρπαγή της Ωραίας Ελένης για την πόλη του, ενώ αυτός ήταν που έδειξε στον Ηρακλή τον δρόμο για τον κήπο των εσπερίδων. Ήταν παντρεμένος με την Ωκεανίδα Δωρίς και είχε 50 κόρες, της Νηρηίδες.

   

  Παραλίες

  Ο σύγχρονος παραθαλάσσιος οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά, πάνω από την ομώνυμη παραλία. Γύρω από την παραλία της Ακτής Νηρέως υπάρχουν διάφοροι γραφικοί ορμίσκοι. Η παραλία βρέχεται από τον Νότιο Ευβοϊκό. Ιδανική για κολύμπι, wind- surfing και ιστιοπλοΐα. Η παραλία είναι οργανωμένη, έχει ταβέρνα, παιδική χαρά πλησίον και πεύκα όπου μπορεί κανείς να απολαύση τη σκιά τους. Γύρω από αυτήν υπάρχουν ορμίσκοι με άμμο ή βότσαλο που δεν είναι οργανωμένοι.

  1

  2

  3

   

  Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς Αλιβέρι στο δεξί του χέρι θα συναντήσει την παραλία Ποντίκι.  Σε λιγότερο από 1χλμ. από την Ακτή Νηρέως θα βρεθεί σε παραλία με βότσαλο και άμμο. Η παραλία είναι οργανωμένη κατά το ήμισυ και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ακτή είτε κάθοντας σε ξαπλώστρες του μαγαζιού από πάνω, είτε σε δημοτικές ομπρέλες.

  4

   

  Λίγο πιο πριν σε απόσταση 500μ. ο επισκέπτης μπορεί να βρει ίσως τον πιο κλειστό ορμίσκο μεταξύ Ακτής Νηρέως και Αλιβερίου, αυτού του Καλαμιού. Η παραλία Καλάμι είναι αμμώδης, ημι-οργανωμένη, ιδανική για τις μέρες με αεράκι, αφού σχεδόν ποτέ δεν την πιάνει ο αέρας. Στην παραλία υπάρχουν πεύκα και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή. Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το μπάνιο του με φαγητό, αφού ακριβώς από πάνω μπορεί να βρει την ταβέρνα «Το Ακρογιάλι» για φρέσκο ψαράκι.

  5

   

  Παραλίες Αιγαίου

  Ακολουθώντας το δρόμο προς Κάρυστο σε 40 λεπτά από την Ακτή Νηρέως θα βρείτε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Την παραλία Αρμυρίχι στα Μεσοχώρια της Καρύστου.

  6

   

  Βότσαλο, γαλανά νερά, σπηλιές και πανέμορφοι βράχοι από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους.

  Ο φυσικός όρμος στον οποίο βρίσκεται η αγαιοπελαγίτικη παραλία Αρμύριχι, την προστατεύει από τους ανέμους και δημιουργεί ένα πανέμορφο σκηνικό. Βότσαλο και χονδρή άμμος στην ακτή, λευκό βοτσαλάκι, άμμος αλλά και εντυπωσιακοί βράχοι στον βυθό. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.

  Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά ακριβώς πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, αναψυκτικά και σνακ.

  7

  Σε μικρότερη απόσταση (γύρω στα 25 λεπτά) μπορεί κανείς να επισκεφθεί την παραλία του Χερόμυλου, η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το χωριό Αγίοι Απόστολοι, στη Νότια Εύβοια και βλέπει στο Αιγαίο.

  Δικαιολογημένα η πιο φημισμένη από τις παραλίες στις Πέτριες Εύβοιας.

  8

   

  Η παραλία Χερόμυλος έχει ψιλό βότσαλο και άμμο, αυτό το ψιλό λευκό βότσαλο προσδίδει στα νερά της ένα εκπληκτικό χρώμα όμοιο με αυτό που συναντάς σε παραλίες του Ιονίου.

  Στην αρχή είναι ρηχή και μετά βαθαίνει απότομα. Τα νερά της θάλασσας είναι καταγάλανα.

  Η παραλία είναι σχετικά απομονωμένη και διαθέτει μία συστάδα από αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή τα οποία όμως είναι συνήθως κατειλημμένα από κατασκηνωτές αφού η συγκεκριμένη παραλία προτιμάται από όσους κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

  9

   

  Δεν είναι οργανωμένη παραλία, ωστόσο υπάρχει μία καντίνα που προσφέρει κρύα και ζεστά ροφήματα, αναψυκτικά, μπύρες και διάφορα τοστ ή σάντουιτς.

  Η παραλία είναι αρκετά ανοιχτή και δεν προστατεύεται από τους ανέμους με συνέπεια αρκετές φορές να έχει κύμα.

   

  Τέλος, η παραλία της Κορασίδας είναι μία ακόμη επιλογή σε ακτίνα μισής ώρας από τον οικισμό Ακτή Νηρέως και αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

  Μεγάλη σε έκταση αιγαιοπελαγίτικη παραλία με λευκό βοτσαλάκι, γαλάζια νερά και πολύ ενδιαφέρον βυθό.

  10

   

  Μεγάλη σε έκταση (τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος) παραλία που δύσκολα θα την βρείτε γεμάτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσετε τις ημέρες που έχει κόσμο είναι το παρκάρισμα και όχι το που θα στήσετε την ομπρέλα σας.

  Η παραλία δεν έχει κάποιο οργανωμένο κομμάτι και αν εξαιρέσουμε λιγοστά δέντρα ψηλά στην παραλία, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για ομπρέλα. Για καφέδες, χυμούς, νερά αλλά και κολατσιό υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στον δρόμο πάνω από την παραλία αλλά καλό θα ήταν να κάνετε τις όποιες προμήθειες πριν κατεβείτε στην ακτή.

  Υπάρχουν και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψαράκι και θαλασσινούς μεζέδες ή μαγειρευτά και ψητά της ώρας για όσους δεν είναι φίλοι των ψαρικών.

  11

   

  Όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, η διαφάνεια και τα χρώματα του νερού είναι εκπληκτικά. Διάσπαρτοι βράχοι μέσα στην θάλασσα (σε μεγάλο βάθος) κάνουν τον βυθό ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η θάλασσα όπως και οι περισσότερες του Αιγαίου βαθαίνει απότομα αλλά υπάρχουν 1-2 μέτρα διαθέσιμα για το παιχνίδι των παιδιών.